City Break Istanbul – Impresii

City Break Istanbul – Impresii

Datorita faptului ca Istanbul este una dintre cele mai fantastice, cosmopolite si vibrante orase din lume, va exista intotdeauna un motiv de a-l vizita. Exista putine orase in lumea asta ce sunt asa de agreabile si placute ca Istanbulul. Pozitia sa geografica dar si bagajul istoric istoric bogat sunt in primul rand responsabile pentru fantasticul creuzet al culturilor. Aici veti gasi motivele pentru care Istanbulul este considerat un oras de neocolit iar decizia de a-l vizita va fi extrem de usoara.

De ce Istanbul ? Pentru ca ...

 • o istorie mai veche de 8500 ani
 • fosta capitala a trei imperii glorioase; imperiul roman, imperiul bizantin si imperiul otoman
 • o compozitie magia a doua continente, doua lumi – vestul si estul
 • mix cultural mediteranean si islamic; totul intr-o atmosfera fascinanta
 • aproape 20 milioane locuitori

 • aproape 20 milioane locuitori
 • unul dintre cele mai importante hub-uri aeriene din lume
 • a cincea cea mai vizitata capitala din lume
 • 2010 Capitala Culturala Europeana
 • 2012 Capitala Sportiva Europeana
 • peste 75 muzee si 4 bazare istorice
 • 5 palate imperiale, palate de vara si palate nobiliare
 • clima agreabila tot timpul anului

City Break Istanbul? Bineinteles cu zbor inclus ...

Cluj-Napoca

Turkish Airlines
Ziua plecării: zilnic
Ora plecării: 07:00

Turkish Airlines

Bucuresti:

Turkish Airlines
Ziua plecării: zilnic
Ora plecării: 12:40

Ziua 1

Prima ta zi de calatorie este dedicata zborului, transferului si cazarii. Dupa ce vei ateriza, prima ta prioritate va fi sa te transferi de la aeroport la hotelul ales si ai posibilitatea sa alegi diferite mijloace de transport. Daca doresti sa eviti agitatia, recomandarea noastra este sa rezervi un transfer privat. Nu este un drum scurt si de scuteste de multe inconeviente, probleme, griji!
Odata ce vei ajunge la cazare, va trebui sa faci check-in-ul si sa te relaxezi dupa o calatorie obositoare. Daca ai timp liber inainte de cina, poti sa explorezi zona din jurul cazarii tale. S-ar putea sa gasesti o cafenea, locuri interesante de vizitat sau activitati care sa iti atraga atentia. In ceea ce priveste cina, iti recomand sa cauti un restaurant local si sa incerci specialitatile locale. Fie ca esti un aventurier în materie de mancare sau preferi ceva mai familiar, vei gasi optiuni delicioase si diverse

Ziua 2

In continuarea aventurii tale in orasul strain, recomandam sa incepi a doua zi cu un mic dejun bogat, pentru a avea energia necesara pentru turul ghidat impreuna cu ghid local. In cadrul acestui tur, vei avea ocazia sa descoperiti alte obiective turistice ale orasului ai sa intelegeti mai bine cultura si istoria sa.
Chiar daca este nevoie sa achitati un onorariu pentru turul ghidat, acest lucru poate adauga cu siguranta un plus de valoare experientei tale de calatorie. Vei primi informații interesante si detaliate despre obiectivele turistice si despre istoria orasului, ceea ce va face vizita mult mai interesanta si informativa.
În plus, turul ghidat poate include acces direct la obiectivele turistice, fara a fi nevoie sa stati la cozi lungi si să pierdeti timp pretios. Acesta este un alt beneficiu al unui tur ghidat, care poate face experienta ta de calatorie mult mai usoara si mai placuta.
La finalul zilei, recomandam incheierea acesteia cu o cina romantică cu vedere la Bosfor. După o zi lunga de explorare si descoperire, o cina linistita într-un restaurant cu priveliste la aceasta minunata atractie turistica poate fi un mod perfect de a incheia ziua.

Articolul anterior

Diana Lazar – 20 de ani de turism