Grecia

GRECIA - cea mai instagramabila destinatie din Europa

Grecia, stat la marea Mediterana si membra UE. In nord se invecineaza cu Macedonia si Bulgaria, in rasarit cu Turcia iar la apus cu Albania.

Cea mai mare parte a suprafetei se afla pe continent iar cca. o cincime se afla pe cele peste trei mii de insule si insulite. Insa doar 87 dintre acestea sunt locuite

Ca si forme de relief Grecia are atat zone de mune, zone deluroase dar si campii. Trebuie insa si mentionat ca dispune de o lungime de plaje de peste 13.000 km. Acest lucru atrage anual milioane de turisti.

Clima blanda mediteraneana favorizeaza o flora si fauna variata. Pe langa renumitul maslin, valoros din punct de vedere economic, mai intalnim si diverse soiuri de pini si chiparosi dar si livezi nesfarsite de citrice.

Consultantii nostri pentru destiantia Grecia

Miro

Consultant SOBIS

  Cautare din data *

  Cautare pana in data *

  Nr. nopti vacanta

  Diana

  Consultant SOBIS

   Cautare din data *

   Cautare pana in data *

   Nr. nopti vacanta

   In Grecia turismul este un factor economic important

   Turismul este in Grecia o ramura economica importanta si contribuie cu peste 10% din produsul intern brut. Cele mai solicitate destinatii grecesti raman insulele din arhipelag in frunte cu Creta, Santorini, Thassos, Rhodos, Korfu. Datorita climei blande, calduroase si mai uscate, se preteaza perfect pentru concedii de plaja si baie

   De asemenea nu trebuie uitati iubitorii de concedii culturale. Destinatia principala a acestora ramane in continuare Atena dar si peninsula Peloponez cu o multitudine de asezari si vestigii antice. Grecia este considerata leaganul civilizatiei europene.

   Grecia este prin urmare o tara unde gasesti marea, soare, munte, istorie, cultura, religie, gastronomie, relaxare, aventura – toate intr-un singur loc; prin urmare devine destinatia turistica preferata a romanilor.

   Consultantii nostri de turism va vor asista si va vor furniza informatii pertinente, astfel incat sa beneficiati de vacanta si experienta mult dorita si asteptata.

   Consultantii nostri pentru destinatia Grecia va vor informa despe cum puteti ajunge la destinatie – cu masina (drum fabulos si extrem de frumos prin muntii Bulgariei) sau cu avionul – achizitonand pachete charter

   Daca doriti sa stiti cand este cea mai buna perioada pentru o vizita in Grecia, raspunsul consultantului nostru va depinde insa de scopul acestei vizite (cultural sau de plaja). Perioada cea mai propice pentru vacanta in Grecia ramane intervalul aprilie-octombrie.

   Cele mai bune plaje din Grecia

   Cel mai cunoscut este ca aici sunt cele mai frumoase locuri unde sa petreci o vacanta la malul marii. Pe toata durata anului, soarele rasfata acest taram legendar, iar relieful este atat de divers, incat este dificil sa spui care sunt cele mai bune plaje din Grecia.

   Totusi, intr-un clasament subiectiv al turistilor care viziteaza aceasta tara minunata, sunt recomandate cateva nume celebre:

   • Elafonissi Beach din Chania, in sud-vestul insulei Creta;
   • Plaja Simos de pe insula cu acelasi nume din Elafonisos;
   • Kleftiko Beach si Sarakiniko Beach din Milos, insula vulcanica din Marea Egee;
   • Porto Limnionas si Kalamaki Beach din Zakynthos;
   • Milos Beach din Lefkada;
   • Anthony Quinn Bay din Rodos.

   Cum organizezi o vacanta in Grecia?

   Cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stabilesti sunt: locul de cazare in Grecia si perioada sejurului, modul de transport si orarul de calatorie.

   Este recomandat sa apelezi la consultantii nostri pe aceasta destinatie si sa urmezi sfaturile in legatura cu mijlocul de transport si masurile de siguranta necesare ca sa ajungi cu bine la destinatie

   Fiind vorba de o destinatie cu multe mari, plaja, soare – poate preferati o croaziera; caz in care Miro – specialistul nostru pentru astfel de oferte – va va veni cu mare placere in ajutor

   Grecia
   Articolul anterior

   Croaziere

   Turcia

   Articolul urmator