Mit si Adevar – top 9 beneficii reale

Sobis Mituri si adevaruri despre agentiile de turism

Studiu realizat de Societatea Americană a Agenţilor de Turism (ASTA) privind importanţa agenţiilor de turism.

MIT SI ADEVAR DESPRE AGENTIILE DE TURISM

In contextul actual, in care devine esentiala planificarea cat mai eficienta a bugetului fiecaruia, va sfatuim sa apelati la o agentie de turism de incredere, care sa va ofere consultanta in luarea celei mai bune decizii. Personalul calificat, cu o atentie deosebita la detalii, trebuie sa fie alaturi de clientii lor inainte, in timpul si dupa vacanta acestora, dar mai ales atunci cand se intampla lucruri neprevazute. O agentie de turism ar trebui sa adauge valoare unei excursii sau vacante si sa inteleaga ca planificarea unui concediu nu se rezuma doar la destinatii, ci mai mult la client.

Mit: Toate agentiile de turism sunt la fel .

Adevar: Fiecare agentie de turism este diferita si are domenii de specializare diferite. Asa ca, in functie de tipul de calatorie pe care doriti sa o faceti, veti gasi un agent mai specializat decat altul. De aceea, este important ca atunci cand va planificati o calatorie, sa alegeti o agentie specializata pe acea destinatie sau pe acel tip de pachet turistic.

Mit : Nimeni nu mai foloseste serviciile agentiilor de turism .

Adevar: Agentiile de turism vand in toata lumea 51% din biletele de avion, 87% din toate croazierele, 81% din toate tururile si pachetele turistice, 45% din inchirierile de masini si 47% din hoteluri.

Servicii agenti de turism

Mit : Agentiile de turism incearca sa ma pacaleasca daca nu imi ofera cel mai mic pret posibil.

Adevar: Agentii de turism cunosc avantajele si dezavantajele fiecarui itinerariu. E posibil sa identificati o oferta mai ieftina, insa si itinerariul va poate da apoi dureri de cap. De exemplu, un timp de asteptare mai mare pe aeroporturi si multe nesincronizari. Un agent de turism va cauta sa ofere clientului cel mai bun raport calitate-pret, pentru cel mai direct si rapid itinerariu posibil. Fireste, clientul poate opta pentru variantele cele mai ieftine, iar agentul de turism il va preveni asupra riscurilor.

Mit : Este costisitor sa apelezi la o agetie de turism .

Adevar: Taxa pe care o percept un agent de turism depinde de la agentie la agentie . Daca unele din agentiile de turism specializate pe produse de lux percep taxe mai ridicate, media este destul de mica. Unele agentii de turism vor elimina taxa sau vor oferi un discount o data ce este achiztionat un pachet turistic. Pe de alta parte, nu uitati ca si site-uri precum Orbitz şi Expedia sau mai nou, toate sit-urile companiilor aeriene, impun o taxa de rezervare.

Mituri - agentii turism

Mit : Pot sa rezerv acelasi itinerariu pe cont propriu fara sa am nevoie de un agent de turism .

Adevar: Desi agentiile de turism au acces la aceleasi mijloace de rezervare, ele beneficiaza totusi de tarife şi aranjamente exclusive, care nu sunt disponibile publicului larg. De asemenea, exista hoteluri care refuza sa vanda camere la receptie sau prin rezervare directa, chiar si atunci cand mai detin camere libere, intrucat acestea sunt alocate agentiilor de turism, pe baza de contract. Asa ca, atunci cand oricine altcineva iti va spune “nu”, agentul de turism poate transforma raspunsul in “da”.

Mit : Agentiile de turism nu au informatia atat de actualizata ca si cea oferita de internet.

Adevar: Agentii de turism obtin o parte din informatii din aceleasi surse ca si site-urile de rezervari precum Orbitz sau Travelocity. De asemenea, agentiile de turism primesc zilnic emailuri si faxuri cu oferte speciale din partea prestatorilor de servicii, oferte care nu sunt publicate pe internet, iar reprezentantii agentiilor de turism au acces direct la prestatorii de servicii si pot solicita oferte speciale.

Mit : Agentiile de turism si-au pierdut forta .

Adevar: Agentii de turism rezerva zi de zi hoteluri, croaziere si alte tipuri de aranjamente turistice. Daca intr-un loc vi se va spune “ne pare rau, nu avem locuri”, e posibil ca acelasi prestator de servicii să gaseasca un loc pentru un agent de turism care se stie ca ii va aduce mai multi clienti pe viitor.

Mit : Agentii de turism buni sunt greu de gasit .

Adevar: Exista multe agentii specializate pe anumite destinatii si pachete turistice, care, evident, ofera cele mai bune servicii in domeniu. Recomandam agentiile membre ale unor organizatii de prestigiu (de exemplu cele care indeplinesc standardele necesare pentru a deveni membre IATA).

Mit : Prin agentiile de turism pot sa imi rezerv doar zborul si hotelul .

Adevar: Agentiile de turism pot aranja si transferurile, circuitele personalizate si multe alte activitati, in afara serviciilor de baza. De asemenea, reprezinta o excelenta sursa de informatii privind restaurante bune, locuri care merita vizitate, bacsisurile care trebui oferite etc.

Articolul anterior

O viata in HoReCa

IATA – International Air Transport Association

Articolul urmator